вівторок, 14 листопада 2023 р.

Рекомендації щодо заходів задля попередження самогубства:

 1. Необхідно постійно розмовляти з дитиною, задавати їй питання про її стан, вести бесіди про майбутнє, будувати плани.

2. Потрібно «вселити» в дитину оптимістичний настрій, впевненість, показати, що вона здатна досягати поставлених цілей.
3. Не звинувачувати її у «вічно незадоволеному вигляді» і «буркотливості», краще показати їй позитивні сторони і ресурси її особистості.
4. Не треба порівнювати її з іншими дітьми – більш успішними, бадьорими, добродушними. Ці порівняння погіршать і без того низьку самооцінку підлітка. Можна порівнювати тільки підлітка-сьогоднішнього з підлітком-вчорашнім, і налаштувати на позитивний образ підлітка-завтрашнього.
5. Кожен день необхідно дізнаватись про щось нове, робіть те, що ніколи раніше не робили. Вносити позитивну різноманітність в повсякденне життя своєї дитини.
6. Підліток повинен дотримуватися режиму дня. Необхідно простежити за тим, щоб він добре висипався, нормально харчувався, достатньо часу перебував на свіжому повітрі, займався рухливими видами спорту. Депресія – психофізіологічний стан. Необхідно підтримувати фізичний стан підлітка в цей період.
7. Бажано контролювати перегляд недитячих телепередач, кінофільмів, особливо з демонстрацією над можливостей, стрічку активності на сторінках у соцмережах, особливо в закритих групах.
8. До всіх натяків на суїцид слід ставитися з усією серйозністю. Якщо не зважаючи на всі заходи, Ви помічаєте, що проблема існує, зверніться за консультацією до фахівця (психолога або психотерапевта).


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вітаємо!

  Учениця 7 класу Швед Марія посіла ІІІ місце у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея»