четвер, 26 жовтня 2023 р.

Про вакцинацію

 Кір — це захворювання з високим рівнем сприйнятливості, якому переважно схильні діти молодшого віку. Характерні симптоми: висипання, сильний кашель, а також нежить, підвищена температура, спостерігається подразнення очей. Внаслідок може розвинутися інфекція очей, пневмонія, судоми, крім того можливі пошкодження головного мозку, трапляються випадки з летальним кінцем.

смертність
Паротит - також вірусне захворювання з подібними симптомами: сильний біль у м'язах, висока температура, відсутність апетиту, головний біль. Наслідки паротиту вкрай небезпечні, до них належать ризик розвитку глухоти, менінгіт, може спровокувати безплідність у дорослому віці.
Краснуха - Захворювання з небезпечним вірусом, що виявляє себе як висип і викликає артрит з підвищенням температури. Найбільш небезпечною є хвороба для вагітних жінок, оскільки викликати викидень або розвиток вроджених вад.
Заразитися цими трьома інфекціями можна при контакті з хворим, повітряно-краплинним шляхом. Контегіозність цих захворювань наближається до 100%.
Програми вакцинації дозволили значно знизити ризик зараження і, що дуже важливо, дитячу смертність.
ЩО ТАКЕ ЩЕПЛЕННЯ КПК
Відоме багатьом щеплення КПК (краснуха, кір, паротит) є комплексним. Це означає, що при її використанні, в організм здорової дитини вводять спеціальну речовину — імунобіологічний препарат, який стимулює роботу імунітету та виробляє захист одночасно від усіх вищезгаданих інфекцій.
Незважаючи на усталену думку, захворювання, які дозволяє попередити цю вакцину, не є такими нешкідливими. Адже типовим ускладненням після них є пошкодження повне або часткове ЦНС, яке проявляється у вигляді енцефаліту, менінгіту, розвитку глухоти або сліпоти. їх наслідків.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вітаємо!

  Учениця 7 класу Швед Марія посіла ІІІ місце у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея»