четвер, 26 жовтня 2023 р.

Шкільна бібліотека!

 В жовтні фонд шкільної бібліотеки Дніпровського ліцею поповнився новою літературою, серед якої книжка Володимира Вакуленко-К. "Татусева Книга". Ми раді, що наш фонд поповнився саме цією книгою.

Володимир Володимирович Вакуленко-К - український літературний діяч, учасник Революції Гідності та волонтер, контрлітератор, письменник, поет, перекладач, Лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Олеся Ульяненка, Лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича, Лауреат міжнародного конкурсу "Коронація слова".
Автор тринадцяти книг, серед яких:"Монограмота"(2008),"Ви...не"(2011),"Сонечкова сім'я" (2011),"Ми,Провінція" (2012),"Татусева Книга" (2014).
Письменник зник в селі Капитолівка, що поблизу Ізюма, у березні 2022.Понад півроку його батьки шукали сина, та згодом стало відомо, що його викрали окупанти. Після деокупації колеги Вакуленка знайшли його щоденник, закопаний в день арешту, у рідному садку:він знав, що за ним прийдуть. Письменника вбили під час окупації в Ізюмі Харківської області.
Двічі був одружений, та на момент смерті-розлучений. Мав двох синів від першого і другого шлюбів-Владислава(1995) і Віталія(2008).Молодший син письменника має інвалідність, Володимир займався його вихованням самотужки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вітаємо!

  Учениця 7 класу Швед Марія посіла ІІІ місце у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея»