середа, 14 березня 2018 р.

"100 - річчя подій Української революції 1917 - 1921 років"


У рамках відзначення 100 - річчя державних символів України, у закладі була організована виставка презентації, на тему :"Історія Української гривні".

Гроші також є важливим атрибутом держави. Їх відсутність у 1917 році стала чи не найпершим серйозним викликом для Української Центральної Ради.
Назва "гривня"  походить від прикраси з золота або срібла у виглядіобруча, який носили на шиї (тобто — на «загривку»). Частіше за все це були м'яко закруглені обручі, з кінцями у вигляді голівок левів, прикрашені кольоровою емаллю.
Перше згадування «гривні» у значенні грошової одиниці зустрічається в "Повісті минулих літ". Тобто вже у VIII-ІХ ст. при здійсненні торгових операцій, сплаті данини гривня використовувалась як міра ваги і лічби. В ХІ столітті слово «гривня» набуло іншого значення — вагового. Вага срібла могла складатися з певного числа однакових монет, тому поступово виник рахунок їх на штуки. Монетні  гривні проіснували до середини — другої половини ХІІІ століття. Гривня існувала до XVIII століття лише як вагова монета — «гривенка».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вітаємо!

  Підсумки обласного конкурсу творчих проєктів "Навколо країни за 80 днів" - учениця 5 класу Сичикова Катерина - І місце